توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

بازار سیاه فروش حواله خودرو دوباره به راه افتاد | خرید حواله خودرو چه خطراتی دارد؟ + تصویر

  • کد خبر: ۲۴۹۹۳۴
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
بازار سیاه فروش حواله خودرو دوباره به راه افتاد | خرید حواله خودرو چه خطراتی دارد؟ + تصویر
دیروز نتایج قرعه کشی بعضی شرکت‌های خودروسازی اعلام و برنده‌های لاتاری خودرو مشخص شدند، حالا کاسبی با حواله‌های خودرو در دیوار آغاز شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بعد از ماه‌ها انتظار، بار دیگر پیش فروش خودرو از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودرو انجام شد و روز گذشته نتایج قرعه کشی آن اعلام و برندگان مشخص شدند. طبق مقررات وزارت صنعت، معدن و تجارت، خرید و فروش انواع حواله خودرو‌ها ممنوع است. اما طبق پیش فروش‌های گذشته خودرو، این بار نیز در برخی پلتفرم‌ها و سایت‌های آگهی‌دهنده، آگهی‌های فروش حواله انواع خودرو با قیمت‌های بالا به چشم می‌آید و کاسبی جدیدی را برای عده‌ای به وجود آورده است. 

بازار سیاه فروش حواله خودرو دوباره به راه افتاد | خرید حواله خودرو چه خطراتی دارد؟

منظور از حواله خودرو، قراردادی است که بین شرکت خودروسازی و خریدار نوشته می‌شود و بنابر آن شرکت سازنده موظف می‌شود با پرداخت وجه توسط خریدار، در زمان مشخصی خودرو را به او تحویل دهد. درحقیقت حواله خودرو به‌نوعی نشان‌دهنده مالکیت خودرو است و فروش حواله به عنوان یکی از راه‌های نقل و انتقال خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

تفاوت قابل توجه قیمت خودرو در پیش‌فروش و فروش فوق‌العاده بسیار وسوسه برانگیز است و معامله گران به خوبی روی این وسوسه کار کرده‌اند و از خرید و فروش حواله و امتیاز خودرو‌های پیش‌فروش شده که اتفاقا جرم هم اعلام شده پول‌های خوبی درآورده اند!

پیش‌فروش یا فروش‌های فوق‌العاده ایران خودرو و سایپا که آغاز می‌شود، بازار معامله حواله در شبکه‌های مجازی جان می‌گیرد و کاسبی‌های میلیونی آغاز می‌شود. جالب اینجاست که این بازار غیرقانونی آنقدر رشد کرده که برای خودش قانون دارد تا خریدار و فروشنده متضرر نشوند و کلاه سرشان نرود! و برای اطمینان در این مسئله کار به عقد قرارداد و دریافت چک ضمانت هم کشیده است.

معامله گران در قولنامه یا قرارداد همه شرایط و احتمالات را می‌نویسند، مثلا یکی از بخش‌های مهم این قرارداد تضمین تحویل خودرو به خریدار حتی در صورت فوت معامله‌گر است. او بازماندگانش را موظف می‌کند که در این معامله به قولی دبه نکنند.

آنها حتی قبل از خرید امتیاز به شما مشاوره هم می‌دهند تا بتوانید بیشترین سود را از این بازار پر هرج و مرج ببرید.

مهم‌ترین خطرات خرید حواله خودرو چیست؟

از آنجایی‌که صنعت خودرو همواره مشتریان زیادی را به خود جذب می‌کند و خرید‌و‌فروش اتومبیل سود زیادی را برای برخی دلالان و افراد سود‌جو به دنبال دارد، ممکن است خطراتی در تنظیم این قرارداد ایجاد شود.

عدم تحویل خودرو به شما

درست است که انتقال حواله خودرو از نظر قانونی منعی ندارد، اما ممکن است شرکت سازنده، خودرو را در زمان مندرج در قرارداد به شما تحویل ندهد که در این صورت شما می‌توانید از این شرکت به دلیل تأخیر در اجرای تعهدات، خساراتی را دریافت کنید. البته مشروط به آن‌که این خسارات در قرارداد به عنوان یک شرط پیش‌بینی شده باشد. به عنوان مثال در قرارداد قید شده باشد که در صورت عدم تحویل به‌موقع خودرو به ازای هر یک روز تأخیر فلان مبلغ به عنوان خسارت به خریدار خودرو پرداخت می‌‎گردد.

نکته دیگر آن‌که ممکن است شما حواله خرید خودرو را از شخص دیگری که حواله را از کار‌خانه یا شرکت خریداری کرده است، بخرید. در این صورت یکی از خطرات خرید حواله خودرو که می‌تواند دردسر‌ساز شود این است که فرد المثنی حواله را دریافت کند و در تحویل خودرو به شما مشکلاتی ایجاد شود.

دلالان و کلاهبرداران از دیگر خطرات خرید حواله خودرو

همانطور که می‌دانیم به دلیل سود بالای فروش خودرو، دلال‌هایی در زمینه خودرو وجود دارند که با خرید‌و‌فروش غیر قانونی یا بی‌اندازه، تعادل بازار را از بین می‌برند. این افراد به دلیل تفاوت قیمتی که خودرو از زمان خرید حواله تا زمان تحویل دارد، به دنبال خرید حواله‌های مصرف‌کنندگان عادی هستند. همچنین افراد کلاهبرداری هستند که با جعل حواله خودرو یا روش‌های دیگر می‌خواهند از تقاضا برای خرید حواله خودرو سوء استفاده کنند.

منع انتقال حواله خودرو به اشخاص ثالث با قرارداد صلح

درست است که انتقال حواله خودرو از نظر قانونی منعی ندارد، اما باید توجه کنیم که آیا این انتقال از نظر طرفین قرارداد؛ یعنی شرکت‌های خودرو‌سازی و خریداران مجاز است یا خیر. پیش از این شخصی که حواله خرید خودرو را در اختیار داشت، می‌توانست با عقد صلح این حواله را به شخص دیگری منتقل کند. با گذشت زمان، حضور دلالان و کلاهبرداران برای خرید حواله خودرو از نمایندگی و فروش آن با قیمت بالا‌تر به اشخاص ثالث باعث بهم خوردن تعادل بازار عرضه و تقاضا شد. برای مقابله با این افراد سود‌جو دو شرکت قطب خودرو‌سازی کشور، امکان صلح در قرارداد خرید حواله خودرو را منع و امکان انتقال حواله خودرو به شخص ثالث را حذف کردند.

بنا‌بر‌این از دیگر خطرات خرید حواله خودرو این است که شاید فروش حواله به اشخاص دیگر توسط یک طرف قرارداد ممنوع اعلام شده باشد. از این جهت، با توجه به مواردی که مطرح شد بهتر است قبل از خرید حواله خودرو از نمایندگی استعلام بگیرید که آیا امکان انتقال حواله خودرو وجود دارد یا خیر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->